Djamil Zenasni

HANDGEMAAKTE ZETELS & TAFELS

Djamil Zenasni heeft in de Hoogstraat 42 in Brugge een winkel geopend die gespecialiseerd is in het herstofferen van stoelen en zetels. „Als 7-jarige jongetje kwam ik uit Algerije, via Frankrijk naar Brussel”, vertelt Djamil Zenasni. „Na mijn studies economie, overhandigde ik mijn diploma aan mijn moeder en dankte ik haar om mij de mogelijkheid gegeven te hebben universitaire studies te volgen.

Maar ik beloofde mezelf enkel te doen waar ik echt zin in had.”„ Zo was ik 20 jaar vennoot in Het Hinkelspel (een biologische kaasmakerij in Gent) en renoveerde ik een historisch pand in Brugge tot een prachtige woning, annex B&B (www.lamaison-Zenasni.be) – die men in verschillende deco tijdschriften vindt. Het succes van mijn eigen woning leidde snel tot nieuwe opdrachten en tot het oprichten van een klein aannemersbedrijf Bouwteam België, dat oude panden opknapt in een warme en kleurrijke stijl.

Daarnaast was het herstofferen van zetels en het maken van footstools op ambachtelijke manier met springveren en natuurlijke vezels, meestal in opdracht van decorateurs, al jarenlang mijn passie.”